NL

Transforming spaces

CPO project HEUTBOUW, FIER & VELUX

Bekijk
de video

Over het project

Vroeger bestond dit gebied tussen Harderwijk en Ermelo slechts uit weiland en stallen. Tot op een dag de stallen werden gesloopt. Architectenbureau FIER en bouwbedrijf HEUTBOUW kregen toen de opdracht om er een groene zone met woningen van te maken. FIER koos voor een brinkbebouwing die in stijl teruggrijpt op het rijke agrarische verleden: vijftien woningen, samen op één erf, verdeeld over twee brinken. HEUTBOUW voerde dit plan tot in de puntjes uit, en voegde daar een duurzame visie aan toe, bijvoorbeeld door te kiezen voor grondgebonden warmtepompen, indak-zonnepanelen en WTW-systemen.

Nieuwbouw paste niet in deze omgeving. Het was aan ons als architecten om iets te ontwerpen dat zou teruggrijpen op het rijke agrarische verleden.

FIER architect en directeur Alex Drost

case_8173

 

Uitdaging

Het eerste ontwerp was er al vrij snel, maar daarna begon de uitdaging pas echt. Het was namelijk een CPO-project, wat staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Zorgvuldig overleg is hierbij een absolute vereiste. De wensen van iedere bewoner apart moeten in overeenstemming worden gebracht met de wensen van de groep als geheel. Uiteindelijk is het FIER en HEUTBOUW gelukt om een eindresultaat af te leveren waar alle partijen zeer tevreden over zijn.

Collectief betekent dat je er samen uit moet komen. Alle kikkers in de kruiwagen houden – dát was de uitdaging.

FIER architect en directeur Alex Drost

Resultaat

Om alle wensen in vervulling te laten gaan, speelde VELUX een belangrijke rol. Tijdens de bouw van een woning met kap komt er altijd een moment waarop particulieren denken: de ruimte is niet groot genoeg. Maar dan worden de VELUX dakvensters erin gemonteerd. De bewoners zien meteen het licht – en licht maakt de ruimte. De barrière tussen binnen en buiten wordt in één klap opengebroken, waardoor iedere kamer veel ruimtelijker oogt. Hoe groter en specifieker het dakvenster, des te groter dit effect.

Wij kozen voor VELUX vanwege de kwaliteit en de eenvoudige montage. Ook voor de particulier levert dit veel op. Zo kozen we voor uitzettuimelvensters met onderhandgreep, waardoor de bewoner het dakvenster makkelijk kan bedienen.

HEUTBOUW Elzard Slingerland

Over FIER

FIER architecten is een echt familiebedrijf. Willem-Alex Jansen en Alex Drost zijn neven van elkaar en geven als compagnons leiding aan FIER. Zij zien het als hun doel om dromen van mensen een stapje dichterbij te brengen. Hun stijl is flexibel, innovatief, eigenzinnig en ruimtelijk. 
“Ons enthousiaste en professionele team staat borg voor mooie, verrassende en praktische ontwerpen,” aldus architect en directeur Alex Drost. “Onbegrensd dromen mág. Wij hebben de kennis en kunde in huis om kaders te scheppen waarin zulke dromen zich thuis voelen.”

Over-Fier-logo

 

Over HEUTBOUW

HEUTBOUW bestaat al meer dan honderd jaar. Wat begon als een metselbedrijf is inmiddels een aannemersbedrijf, ontwikkelingsbedrijf en vastgoedonderneming in één. HEUTBOUW werd onlangs bekroond met een heuse koninklijke onderscheiding. Het bedrijf beslaat al vijf generaties, en inmiddels wordt ook de zesde generatie klaargestoomd. 
HEUTBOUW maakt naast prachtige woningen ook elegante distributiecentra en verzorgt eveneens verbouwingen en restauraties. Duurzaamheid staat hierbij altijd voorop. Projectleider Elzard Slingerland: “Daarnaast doen wij veel voor de gemeenschap. We zijn sponsor van diverse verenigingen en stichtingen, zoals Woord en Daad, dat zich inzet voor kansarme kinderen.”

heutbouw-brand-hz

 

Wilt u zich als professionele aannemer onderscheiden door
ruimtes te veranderen in favoriete plekken met dakramen?


Laten we praten over uniek ontwerp, duurzaamheid en marketingoplossingen
om samen stijlvolle en duurzame woningen te bouwen

 

Laten we praten

Monique Deckers
Sales Manager Projects

Andere projecten die
je misschien leuk vindt